Lowas namnfest

Det blev en härlig tillställning, är så nöjd och glad att alla verkade ha trevligt och att vi hade tur med vädret när vi skulle gå ut..Eftersom varken jag eller älsklingen är mycket för det cermoniella i ett dop så valde vi att ha en namngivningsfest istället. Någon slags fest är ju klart att Lowa skulle ha, oavsett dop eller inte, tycker iallafall vi!

Min snälla mamma och mormor hade hjälpt till med god mat, tacofärsbiffar, grekiska biffar på spett med tomat och mozarella, och marinerad fläskytterfile, och såklart mormors fantastiskt goda marängtårta. Jag stod för hemmagjord potatissallad och bullar. Fair deal!! Sen så gjorde jag ju iof lite spett av exotisk frukt och uppläggningen och grejor också, men det räknas inte – sånt är ju bara roligt!

Jag ville göra någonting speciellt, lite annorlunda som både vi och gästerna kan komma ihåg och som vi kan berätta och visa för Lowa när hon blir stor. Efter lite funderande så kom jag på att jag skulle köpa en tom vit canvas tavla modell större och lite färg till det och som vi kunde måla på, alla gästerna alltså. Skriva en hälsning, rita nånting, ja vad som man hade lust med. Det blev superbra. Till och med jag med min obefintliga målartalang målade lite ballonger och träd :). När alla gästerna gått hem så målade min konstnär till mormor ”ihop” hela tavlan med en stor blomma och en sol samt skrev Lowa mitt på tavlan. Bild finns lite längre ner. Det var superkul och jag är jätte glad av vi gjorde det, roligare än en ”gästbok” eller liknande tycker jag och någonting som kan hänga på väggen i Lowas rum.

För att få till någon slags ”cermoni” eller vad man nu skall kalla det, där någon (dvs jag) skulle säga att Lowa skulle heta Lowa och lite så, som jag ville ha så blev det så att jag beställde ballonger tidigare i veckan på Ballongverkstan på Sveavägen (sjukt rolig affär by the way – värt ett besök!!). Där valde jag lila ballonger eftersom temat var guld och lila, och beställde dem för upphämtning på fredagen. Älsklingen åkte förbi och hämtade dem och fick de 10 ballongerna uppblåsta och klara (med helium) i en stor plastpåse. Under kalaset så stod de att skåda i vardagsrummet och ingen visste att de skulle användas till mer än dekoration. Under presentöppningen (TACK för alla fina presenter) så sa jag att när alla kände sig färdigätna och druckna så beger vi oss ut och ner till vattnet vid stranden/klipporna. Alla fick varsitt champagneglas och älsklingen tog ballongerna. Vi promenerade ner till vattnet och där hade jag egentligen inte planerat så mycket mer än att ballongerna skulle klippas en och en och att vi då skulle skåla lite. Jag improviserad ihop ett litet kort tacktal och sa, efter påminnelse från mamma att Lowa nu heter Lowa Anna Evelina. Sen skålade vi i cider och älsklingen klippte ballongerna som flög upp i himlen, utom en som fastnade i en tall, den ruskades dock upp i himlen den också efter lite handkraft 🙂

Tack alla för närvaro och fina presenter.

Bildregn (jo, det var gäster på kalaset – men som vanligt så får de inte vara med i bloggen!!)

Lowa hade på sig klänningen från BabyGap som hon fått av mormor.


Annonser

3 thoughts on “Lowas namnfest

  1. Vilka underbara bilder och vad fin du är i håret, verkligen!

    Härligt att ni fick en sån fin dag och lilltjejen har vuxit. Hon sitter ju och står med stöd. WOW. Tiden går skrämmande fort, eller hur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s