Sunwing Resort Arguineguin ”Poolområdet”

Jag är egentligen ingen poolmänniska, jag har alltid gillat stranden mer, men nu kanske jag har ångrat mig, eller ändrat mig, hur man nu ser på saken. Poolen är riktigt varm, det är fräscht och rent och det finns flera avdelningar att bada på. För Lowa är det fantastiskt bra med bebispool med en segelduk över så att det direkta soljuset aldrig kommer ner. Solen går ju runt och värmer upp vattnet från sidan ändå så det är riktigt behagligt under hela dagen. Det är perfekt ståhöjd för Lowa och hon står mot kanten och plaskar mot kaklet hela tiden. Den är tillräckligt djup för att barn upp till ca 5 år kan simma utan att ”slå” i magen, men tillräckligt grund för att barn som precis börjat gå har vatten ungefär upp till midjan. Perfekt!!!

Sedan finns det en lite större barnpool med flera öar där man kan hoppa ifrån och från denna poolen ser man ut över den stora poolen där det finns plats för både vattengympa kl 12.00 5 dagar i veckan samt vattenlekar för både vuxna och barn, idag så jag några spela basket mot korgarna på poolkanten. Annorulunda! Dessa båda pooler är saltvattenspooler, därför behövs ingen saltvattenspray till håret när man bor här, billigt och bra och ingen extra förbrukning av hårprodukter behövs 🙂 Dock bör man se upp lite med småbarnen, Lowa blev knallröd i ögonen första dagen men nu spar vi dyken till barnpoolen istället!! Learning by doing!!

Det finns massvis med solstolar, fastän det känns som att hotellet är fullbelagt så har vi aldrig legat bredvid någon, inte heller behövt köa till någon stol eller slåss för vår existens :), många plus. Varje dag har vi kunnat ligga där vi velat, längst upp mot muren, med havet bakom oss och ca 10m till barnpoolen. Så länge Lowa inte kan gå föredrar både jag och Micke att ligga på lite avstånd och slippa det värsta stojjet som är vid vattenkanten, det får bli nästa år! Men om man vill så kan man i princip ligga med tårna ner i poolen och på vissa ställen även på öar i poolen. Det är lite lyxigt sådär.

För barn är detta SWR grymt. Barnen är i vattnet från det att frukosten är i magen tills föräldrarna tvingar upp dem mot mutor. Det är ett bra betyg tycker jag. Runt omkring poolerna är det palmer sporadiskt utplacerade, soptunnor och duschar med solvarmt vatten. Gillas!

Läs mer på sunwings hemsida här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s