Sovrutiner 10 månaders

Vad händer liksom? Ungjärpen somnade för natten 16.30 igår????Frågor på det??? Jag tänkte att då blir det väl en tidig morron, men kl 06.02 slog hon upp de blå och började sjunga så jag till slut fick kliva upp, inte så stor skillnad på när hon brukar vakna annars…Sen somnade vi om till 08.45 efter 300!!!ml välling!..OPS!!!!!

Jag ingen aning om varför Lowa sover så mycket fortfarande, hon är ju snart 10 månader. Hennes sovrutiner är fortfarande 2ggr på förmiddagen och 2 på eftermiddagen, sen somnar hon alltid för natten vid 18.30-19.00. Vissa dagar missar hon en av sovstunderna, då är det inge roligt alls kan jag meddela, så att hon behöver sin sömn – det är uppenbart. Hon är ju liksom inte still en enda sekund, så jag är förvisso inte förvånad. Hon kan inte ens sitta i knät och liksom ”mysa” och så utan det skall faras runt och stissas hela tiden, jag antar att man bli trött då?!

Vi har haft som vår linje här hemma att Lowa får alltid sova tills hon vaknar, oavsett när hon somnar på dygnet. De gånger hon inte vill sova, speciellt på eftermiddagen så får hon iallafall ligga i sin säng. Visst så skriker hon en hel del till en början, det kan vara i allt från 1 minut till en kvart, men 9 gånger av 10 så somnar hon när hon insett att hon visst var trött. Vi har gjort samma sak på kvällen, upp till hon var 6 månader så somnade hon nästan alltid i soffan hos pappa, blev sedan inlagd i sängen och fortsatte sova till morgonen efter. När hon kom på att hon blivit ”stor” och inte ville somna hos sin pappa längre så blev det väldigt skrikigt ett tag. Lösningen blev att lära henne att somna själv i sin egen säng. Under några kvällar satt Micke inne i sovrummet tills hon blev lugn och somnade, sedan dess så somnar hon! Nu låter det som att det är jätte enkelt alltid, men det är det ju såklart inte. Men allt som oftast så somnar hon utan problem. Nöjd och glada föräldrar är vi för det. Funkar sömnen för alla i familjen (utom pappan i den här familjen som självmant går upp vid 04 typ varje dag oavsett jobb eller inte men det är en annan historia!) så fungerar allt annat också!!!

Hur är era sömnrutiner för de små?

20111026-121941.jpg

Annonser

2 thoughts on “Sovrutiner 10 månaders

  1. Vår kille, som är 9 1/2 månad, har alltid somnat i sin egen säng på kvällen. Vi har haft det som rutin sen han var liten vilket vi tror har underlättat enormt. Han somnar alltid utan större protester och alla är nöjda och glada :-). Han sover oftast två gånger om dagen, ca en timme och åt gången och somnar för natten mellan klockan 19 och 20. På natten sover han ca 12-13 timmar men vaknar ca 1 gång per natt pga ”tappad napp”. På natten sover han som sagt i sin egna säng men på dagen sover han i vagnen, utomhus eller inomhus.

    Visst är det roligt och faschinerande hur olika alla barn är och hur olika alla familjers rutiner ser ut! Ni verkar ha fått en riktig liten Törnrosa till tös men som du skriver så behöver hon såklart sin sömn så det är bara att låta henne sova. Skönt för dig också om hon sover så mycket på dagen när det är dags att packa upp flyttkartonger! Lycka till med flytten förresten!

    Kram Martina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s