Maxi Cosi Mobi Deep Blue

Vad som gömde sig i det stora paketet från pappa:

….en bilstol

Tack pappa, nu får jag äntligen plats med fötterna igen!

Lowas babyskydd har nu blivit för litet. Vi har haft BeSafe Easy Sleep som har varit jätte bra, förutom aningens tung om man skall bära den en bit, men tja, tur att man tränar eller har en stark karl!! Nu var det iallafall dags att uppgradera, denna gången bytte vi märke till Maxi Cosi. Säkerheten är viktigast, design och funktioner kommer sekundärt för mig. Det är Micke som är ansvarig och expert på bilstolar i den här familjen, han kan allt inom den kategorin. Vi har tidigare varit inne på att köpa BeSafe igen och deras nya stol Izi Kid X3 (undra om den kan flyga själv oxå:)), som får topp i alla tester. Men nånstans får gränsen gå – en stol, som man förvisso kan ha i flera år, men som finns i liknande modeller med likvärda testresultat för ungefär halva priset. Tja – denna gången valde vi att köpa den ”billiga” modellen för strax under 3000. Så här står det om Maxi Cosi på en test sida:

”Den största fördelen med Maxi Cosi Mobi är att man med ett handtag under sitsen kan luta stolen i fyra olika lägen under färd, perfekt då barnet har somnat. Sätet är djupt, har höga sidopaneler och är mjukt och mysigt ombonad. Bilstolen är dessutom snygg och stilren utan krims-krams och har en bra höjd så att barnet lätt ser ut genom fönstret. Tyvärr medföljer inget huvudstöd men då barnstolen är väldigt lätt att luta så är vi förlåtande. I nästa års modell vill vi gärna se att Maxi Cosi inför denna feature nu när till och med Brio uppdaterat sin gamla trotjänare Zento med huvudstöd. Vikterna som gäller är från 9 till 25 kg, den får dock inte användas framåtvänd.

Maxi Cosi Mobi är tung och ganska klumpig vilket lämnar något mindre utrymme för passagerare direkt bakom eller framför bilbarnstolen. Den är dock relativt smal vilket är bra för medpassagerare bredvid men har man ett knubbigare barn kan den bli utväxt fortare. Ryggen är hög men kortare än Britax Multi-Tech. Fempunktsbältet är smidigt och kan ställas i tre höjdlägen. Klädseln finns i sex olika färger och är enkel att haka loss för handtvätt. Modellen monteras med två underförankringsband, bilbälte och stödben. Den passar bäst i medelstora till större bilar.”

Funderar du på att köpa bilbarnstol nu efter babyskyddet? HÄR har du en bra länk med tester gjorda på 7 olika modeller och märken. Vill förövrigt slå ett slag för Jollyroom.se också. Jag har beställt därifrån tidigare och fått min vara dagen efter, denna gången samma sak, knappt ett halvt dygn tog det. Det kallar jag bra service!!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s