One night in Bangkok

Ni känner väl låten? Fast det var faktiskt 2 nätter 🙂

Lördag 21 Januari 2012
Ja alltså, var börjar man – det är ju ungefär som att hitta en nål i en höstack!!! Vi anlände iallafall på lördag eftermiddagen och det tog ca 30 min att
ta sig från flygplatsen in till centrala Bangkok där vårt hotell låg.

Vi körde en snabb uppfräshning o sen ner med järpen i vagnen och ut i myllret. En upplevelse på alla sätt vill jag lova!! Vi hittade efter ett tag en restaurang på en sidogata som vi slog oss ner på. Vad börjar jag med? Självklart ett säkert kort; Kyckling med cashewnötter och ris. Bästa med Thailand måste ju vara att man slipper all glutendöd!!!Lowa åt några skedar av min mat och Micke åt nåt starkt,lite mer freebase. Jag kände att jag behövde börja med nånting snällt för magen efter en natt på flyget. För övrigt har de inte colazero på restaurangerna här – bara på mataffären, jag dricker iof alltid vatten till maten men jag har varit lite sugen på annat nu när det är så varmt! Nåväl!!!

Efter maten gick vi ut på en stor gata. Med stor gata menar jag då alltså 3 filig i båda riktningar med halvt fungerande rödljus och miljoners med thailändare och en o annan turist. Puh! Jag kände avgaserna tryckas ner i lungorna av den varma o kvava luften. Otäckt men överkomligt. Vi gick längs med ena sidan gatan och kryssade mellan stånd med saker, tingel och viagra. Längs med kanten satt tiggare utan ben och mammor med små barn. Det ilar längs med hela ryggraden när jag tänker på det och jag kan återigen, som jag gör varje dag, konstatera hur jä-la bra vi har det…Lowa sov skönt i värmen under myggnätet så hon slapp se!

Vi tog oss fram till varuhuset Robinsson, en sträcka på kanske 500m, på ca 40 min! Mycket folk är en underdrift att säga i detta läget!!! Efter en kaffe på starbucks fanns d nog med energi för att genomföra äventyret tillbaka. Så här i efterhand e jag glad att vi överlevde!!!

Tillbaka på hotellet dök jag, mamma och Micke in på lite massage, Micke valde Thai o jag o mamma fotscrub. Vad vi betalade? Runt 50-lappen för en timme! Sjukt!! Lowa sov när vi började men vaknade efter en stund och underhöll Thailändarna ett bra tag! De är otroligt fascinerade av Lowa o bara pekar och skrattar. Antar att det är för den ljusa hyn o de stora blå!!:)

Söndag 22 januari 2012
Efter frukosten så började vi vår dagstur till-i-från MBK shoppingcentrum med en promenad till skytrainet. Vi möttes av samma slående brutala värme som dagen innan!! Otroligt imponerad över Lowa som hanterade det så bra, knappt ett ord på hela vägen dit. Skytrainet är nedkylt så de 4 stationerna var inga problem alls,mycket folk, absolut, men inget större problem – tunnelbanan i Stockholm är betydligt äckligare ( jaa, jag har bacillskräck o desinfektionen är min bästa vän :))4 stationer på tunnelbanan o sen framme vid MBK. Inget speciellt vid första ögonkastet, förrän man gick in. Opsan! Vars börjar det? Vars slutar det? Vilken våning är jag på? Vars är upp o vars e ner? Herregud – det var nog det största jag sett. Eftersom vi varken hittade början eller slut så inledde vid med en thailunch o sen var det bara att sätta igång.I bottenvåningarna var det som ett stort Åhlens. Sen var det 7 våningar till. Eller kanske rentav fler!! Flera marknader inrymdes här också. Fräsigt värre. Fina saker har jag shoppat såklart, eller ja, ganska mycket saker, Lowa lite mittimellan mycket och Micke ganska lite. Jag är inte förvånad 🙂 Han lever ju efter devisen att äga så få saker som möjligt!

7,5h gick vi runt, ”gata” upp o ”gata” ner i varuhuset – det tog liksom aldrig slut. På vissa ställen kunde man pruta – andra inte. Det berodde lite på vad man ville ha. Kul och annorlunda. Jag som har nån slags sifferdyslexi fick ju fråga uppslagsverket till sambo varje gång hur mycket jag skulle betala i Baht. Men nu har jag ungefär fått koll på att 400 Baht är 100 kronor. Eller hur var det nu?? *fniss*

Kvällen avslutades med Thaimassage på samma massageställe på hotellet igen, denna gången på tumanhand med min sambo. Lowa käkade middag på grannhotellet med mormor, J-E o min kära bror. Hon hade tydligen charmat alla med sin vällingflaskhållning med ena handen, lite flashy sådär!!!

Summa summerat; Bangkok – en jäääkligt cool stad – väääldigt varmt – väldigt avgasigt – driljoners med shopping. både äkta och fejk och en massa massa fattigdom, fina hus, tempel, statyer, lösa hundar och skyskrapor i en salig blandning. Häftigt!! Mer om Bangkok kommer i ett senare inlägg, måste ut o doppa mig i poolen emellan 🙂

Det går lite sakta med bilder eftersom jag har redigeringsprogrammet hemma, så ni får några jpeg bilder varje dag o sen ett stort bildinlägg sen när vi kommer hem. SEN, det är låååångt kvar 🙂 Underbara semester!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s